رئیس کتابخانه آیتالله گلپایگانی قم میگوید: با اینکه کتابخانههای دیجیتال به رشد خود ادامه خواهند داد، اما کتابخانه به شکل فیزیکی آن هرگز نمیمیرد. البته این فضا مخاطراتی را برای علم دارد و آن کنار گذاشتن اخلاق علمی است؛ یعنی دادن تیغ به دست زنگی مست.
نسخههای خطی اهمیت ویژهای در معرفی و حفظ فرهنگ و تمدن هر ملتی دارند زیرا بهطور مستقیم نشان دهنده اندیشه و دیدگاه حاکم بر آن ملت در ابعاد مختلف است. در این میان، قم از حیث وجود کتب خطی در آن، جایگاه ویژهای در کشور دارد. تعداد عناوین نسخ خطی در ایران بیش از ۳۰۰ هزار نسخه برآورد میشود که حدود نیمی از آنها در قم است. به بهانه اهمیت کتابهای خطی و شرایط نگهداری از این گنجینههای عظیم فرهنگی و تمدنی، با حجتالاسلام و المسلمین سیدعلی عماد، رئیس کتابخانه آیتالله گلپایگانی در قم که همزمان مدیریت کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی را نیز بر عهده دارد، به گفتوگو نشستیم.
حجتالاسلام عماد در ابتدا پیرامون وضعت تصحیح نسخ خطی موجود در کشور گفت: هنوز حجم قابل توجهی از نسخ خطی ایران تصحیح و تحقیق نشده است. اگر بتوانیم با تشکیل گروههای علمی در قالب یک شبه کنسرسیوم یا یک مجموعه همبسته با همکاری کتابخانههایی که گنجینههای نسخ خطی را دارند، این نسخ را شناسایی، تفکیک و اولویتبندی کنیم، یقیتاً کار بزرگی در گام اول برداشته ایم.
متن کامل آن در: